با عرض سلام و خسته نباشید،
بنده مدت دو هفته است که سومصرف اوپیوم را قطع نموده ام ، با وجود مصرف بوپره نورفین همچنان از علائم ویتدراوال رنج بردم، اکنون ۴ روز است که مصرف بوپره نورفین را هم قطع کردم، علائم فیزیکی کاملا از بین رفته اما فشار روحی و حالات شبیه افسردگی همچنان باقی است، مصرف داروهای اس اس ار ای (سیتالوپرام) و ضد افسدگی سه حلقه ای (آمی تریپتیلین) را شروع کردم. اما حالا که بیشتر عوارض رو به کاهش است مقداری انگیزه ی ترک را از دست داده ام، به طوری که احساس می کنم در زمان مصرف کاراکتر ِ بهتری داشتم و اینکه بر خلاف حالت معمول که مواد اوپیت بی انگیزگی ایجاد می کنند، برای بنده از زمان ترک بی انگیزگی بسیار شدیدتری ایجاد شده است. به طوری که در این دو هفته حتی مطب خود را تعطیل کرده ام.(بنده دکتر دامپزشک می باشم) خواهشمند هستم که توصیه و نظر خود را در مورد ای بی انگیزگی شدید به بنده اعلام بفرماید
با تشکر فراوان
1 پاسخ
باسلام
انگیزه یک نیروی ناپایاست که به انجام کاری هدفمند کمک می کند. اگر به تعریف انگیزه توجه کنید ناپایداری جزء لاینفک تعریف آنست پس انگیزه ممکن است الان وجود داشته باشد ولی یک ساعت دیگر وجود نداشته باشد.
یک هفته تا ده روز بعد از قطع بوپره نورفین ممکن است علایمی که به آن اشاره کرده اید طبیعی باشند. باید توجه کنید که شما فقط قطع مصرف کرده اید و قطع مصرف به معنای درمان نمی باشد. بلکه قدم اول درمان است. پس نباید انتظار داشته باشید با قطع مصرف مواد تمامی مشکلات شما حل می شوند. برعکس بسیاری از مشکلاتی که قبلا مصرف مواد مانع از این می شد که شما به آنها توجه کنید ممکن است در آینده ای نه چندان دور به سمت شما برگردند. پس توصیه می کنم که
۱- صبر کنید. علایمی را که شما به آن اشاره کرده اید قسمت طبیعی در قطع مصرف مواد محسوب می شوند و بزودی از بین خواهند رفت.
۲- افسردگی هایی که مرتبط با مصرف مواد هستند معمولا چند هفته بعد از قطع مصرف مواد از بین می روند. اگر علایمی که به آن اشاره کرده اید بیشتر از ۴ هفته بعد از قطع مصرف مواد ادامه پیدا کنند لازم است به روانپزشک مراجعه نمایید.
۳- تا زمانیکه فواید زندگی بدون مصرف مواد به سراغتان نیاید همچنان احساس می کنید که در زمان مصرف اوضاع بهتر بود پس برای رسیدن به این هدف حداقل لازم است ۶ ماه صبر کنید.
۴- بی انگیزگی شما یک واقعیت است و تمامی افکار و احساسات شما نیز یک واقعیت است. با آنها نجنگید فقط به این فکر کنید که بعد از چند ماه چه بخواهید و چه نخواهید دیدگاه هایتان تغییر خواهند کرد.
۵- بهبودی از سوء مصرف مواد نیاز به هوشیاری و زحمت فراوان دارد. پس صبور و هوشیار باشید. همیشه به خود یادآوری کنید باید با پاک ماندن فرصت لازم را به مغز جهت بهبودی از آسیب های وارد شده بدهید.
۱۳/۴/۱۳۸۹
دکتر سعید کفراشی