با سلام وخسته نباشید من مدت سه چهار سال است که به صورت تفننی هرچندوقت یکبار تریاک می کشیدم که این دو سه ماه آخر مصرف من به صورت روزانه که روزی یکبار با دوستام مصرف میکردیم ،وقتی که متوجه شدم بدنم عادت کرده ودارم در دام اعتیاد می افتم دست از مصرف برداشتم والان مدت بیست روز هست که بدون مصرف قرص ترک کردم ،خوشبختانه وسوسه ای برای کشیدن مواد ندارم ولی سوالاتی در ذهن من پیش آمده که میگویند عوارض مصرف مواد به دو صورت ۱ آشکار (عطسه آبریزش بینی ،عرق سرد و …)که خوشبختانه با کمک خدا از پس این مرحله برآمده ام ولی مرحله دوم که به صورت پنهان است (تخریبهایی که روی قسمتهای مغزی و سلولهاو بافتهای بدن ،افسردگی ،مشکلات فکری ،مشکلات جنسی و….) حال میخواهم از شما مدد بگیرم که برای گذراندن مرحله دوم وبه سلامت رسیدنم چه کارها یا داروها یا ورزشهایی را انجام دهم در ضمن حال من الان خیلی نسبت به قبل بهتر شده (خوابم ،اخلاقم و…)در پایان از شما تشکر میکنم که وقت میگزارین و به مردم مشاوره و کمک می دهید.mohamad
1 پاسخ
با درود
از اینکه قدمی اساسی در تغییر برداشته اید به شما تبریک می گویم. مصرف مواد باعث تغییراتی در رفتار٬ احساسات و افکار می شود که در زیر به آن اشاره مختصری می کنم؛
۱- رفتار در زمان مصرف مواد به این گونه تغییرمی کند که فرد ناچار است برای اینکه مصرفش را ادامه دهد درگیر رفتارهایی شود که مطابق با هنجار خانواده و جامعه نیست پس به تمام رفتارهایی شخص ناچار است در زمان مصرف انجام دهد تا مصرف موادش را ادامه دهد و به دیگران ثابت کند که سالم است و مشکل خاصی ندارد٬ رفتارهای اعتیادی می گویند.
۲- افکار در زمان مصرف به اینگونه تغییر می کنند که شخص همواره دلایل و توجیهات قانع کننده ای برای مصرف مواد در ذهن خود دارد! پس به تمام افکاری که مصرف مواد را موجه جلوه می دهند افکار اعتیادی می گویند.
۳- احساسات در زمان مصرف مواد به اینگونه تغییر می کنند که شخص همواره درگیر احساساتی است که صرفا با مصرف مجدد مواد آنها را نادیده می گیرد! چنین احساساتی که در بسیاری موارد ناخوشاینده نیز هستند(مانند اضطراب) به قدری با شخص همراه بوده اند که قسمتی از زندگی شخص را تشکیل می دهند. وقتی مصرف مواد قطع می شود نبود چنین احساساتی ممکن است فرد را دچار کسالت کند!
بعد از قطع مصرف مواد و گذر از علایم فیزیکی اگر شخص بتواند آنقدر در بهبودی بماند که افکار٬ رفتار و احساساتش تغییر کنند ( سبک زندگی خود را تغییر دهد) احتمال بازگشت نیز کم خواهد بود.
برای ادامه بهبودی به داروی خاصی نیاز ندارید و کار یا ورزشی را که انتخاب می کنید لازم است به منظم و مداوم بودن آن اهمیت بدهید نوع ورزش اهمیتی ندارد فقط کافی است که برایتان یادآور مصرف مواد نباشد و به آن علاقه داشته باشید.
توصیه می کنم برای اطلاعات بیشتر کتاب ماتریکس را مطالعه نمایید.