ترامادول چیست؟
ترامادول یک داروی ضد درد است. که با نام های مختلفی از جمله بایومادول در داروخانه ها عرضه می شود. از ترامادول برای تسکین درد های متوسط تا شدید استفاده می شود. با اینکه تاکنون مکانیسم اثر ترامادول دقیقا مشخص نشده است ولی این دارو مانند مورفین عمل می کند. ترامادول مانند مورفین در مغز به گیرنده های اپیوئیدی متصل شده، باعث ایجاد تسکین می گردد. تجربه نویسنده نشان می دهد که: بیمارانی که در مراکز بستری ترک اعتیاد جهت ترک ترامادول بستری می شوند علایم خماری یا ترک غیر قابل تحمل تری نسبت به سایر بیماران وابسته به مواد مخدر از خود نشان می دهند!
این دارو بصورت آمپول، قرص یا کپسول های ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرمی در بازار دارویی کشور وجود دارد و در داروخانه ها عرضه می شود. بالاترین دوز روزانه آن ۴۰۰ میلیگرم است. خوردنش با غذا یا بدون غذا تاثیری در میزان جذب آن ندارد.
تداخلات دارویی
داروهایی مانند کاربامازپین و کینیدین مانع از خنثی شدن ترامادول در بدن شده، غلظت آنرا در خون بالا می برند! استفاده همزمان ترا مادول با داروهای مهار کننده مونوآمینواکسیداز و مهارکننده انتخابی گیرنده های سروتونین مانند فلوکستین منجر به عوارض جانبی شدیدی از جمله تشنج می شود. این دارو در صورتیکه با الکل، داروهای بیهوشی، مواد مخدر، داروهای آرام بخش یا خواب آور استفاده شود خطر ایست تنفسی را به شدت افزایش می دهد.
سالم بودن آن برای زنان حامله یا در مرحله شیردهی هنوز ثابت نشده است.
عوارض جانبی آن عبارتند از:
تهوع، یبوست، سردرد، خواب آلودگی، خارش، اسهال، خشکی دهان، بثورات جلدی، اختلالات بینایی، سرگیجه واقعی، تشنج
و اما ارتباط ترامادول با اعتیاد و سوء مصرف مواد….
این دارو از بدو ورودش به بازار دارویی کشور مورد توجه بیماران معتاد به مواد مخدر قرار گرفت! و آوازه آن تا جایی پیش رفته است که متاسفانه گروه ها و خواننده های رپی وجود دارند که نام ترامادول را برای خود انتخاب کرده اند!
تجربه نویسنده در زمینه مدیریت سایت های مشاوره درمان اعتیاد، نشان می دهد که:
نام ترامادول بعد از کراک دومین نامیست که کاربران اینترنت با جستجوی آن به چنین سایت هایی راه پیدا میکنند! و سئوالی که همیشه چنین کاربرانی مطرح می کنند اینست که:
آیا ترامادول باعث اعتیاد به مواد مخدر می شود؟
آیا ترامادول داروی مناسبی برای ترک اعتیاد است؟
آیا ترامادول باعث ایجاد تشنج می شود؟
در پاسخ به این سئوالات باید بگوییم که:
با توجه به اینکه مکانیسم کنترل درد در ترامادول مشابه مورفین است! مصرف مداوم آن منجر به وابستگی فیزیکی و روانی مشابه اعتیاد به مواد مخدر می شود.
مصرف طولانی مدت ترامادول منجر به اعتیاد به آن شده! و درمانی کاملا مشابه با درمان سوء مصرف مواد مخدری چون تریاک، کراک و هروئین دارد!
باز هم تجربه نویسنده نشان می دهد که:
بیمارانی که در مراکز بستری جهت ترک ترامادول بستری می شوند، علایم خماری یا ترک غیر قابل تحمل تری نسبت به سایر بیماران وابسته به مواد مخدر از خود نشان می دهند!
از جمله علایم ترک ترامادول عبارتند از:
عصبانیت، تعریق، بی خوابی، تهوع، اسهال، لرزش اندام ها و توهم
معتادان به مواد مخدر در مواردی که امکان تهیه یا استفاده از مواد مخدر را ندارند از این دارو جهت جایگزین کردن مواد مخدر استفاده می کنند! عده ای نیز به غلط آنرا برای ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می دهند!
در حقیقت تعداد کسانیکه بواسطه مصرف این دارو وارد وادی اعتیاد شده اند کمتر از کسانی است که این دارو را جهت جایگزینی مواد مورد استفاده قرار می دهند. اینها معمولا کسانی هستند که به خاطر درد، ترامادول را طولانی مدت مصرف کرده اند و از عواقب اعتیاد به آن غافل مانده اند!
پس اگر شخصی به کلینیک مراجعه کند و بگوید که اعتیادش را با ترامادول شروع کرده و در ابتدا از آن برای نئشه بازی و سرخوشی استفاده کرده است کمی غیر معمول می نماید! همچنانکه گفته شد افراد وابسته به ترامادول بیشتر مصرف کنندگان مواد مخدری هستند که جهت جلوگیری از علایم ناخوشایند ترک یا خماری از این دارو به عنوان جایگزین استفاده می کنند.
بر اساس مقالات معتبر پزشکی ترامادول در دوز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم می تواند علایم ترک مواد مخدر را از بین ببرد. تجویز آن به مقدار کمتر از این دوز فرقی با تجویز دارونما در کنترل علایم ترک ندارد!
شخصی که از این دارو جهت ترک اعتیاد استفاده می کند! وقتی دوز دارو را به کمتر از ۲۰۰ میلیگرم برساند علایم ترک مواد مخدر را از خود نشان خواهد داد و دوباره به مصرف ترا مادول یا مواد مخدر رو می آورد حال چنین شخصی چگونه می تواند دوز دارو را به فرضا ۲٫۵ میلیگرم در روز کاهش دهد؟! در حالیکه این قضیه در مورد داروهای مناسب ترک اعتیاد مانند متادون صدق نمی کند.
پس می توان نتیجه گرفت ترامادول با فرم موجود در بازار داروی مناسبی برای ترک اعتیاد نیست!
بعلاوه اکثر قریب به اتفاق بیماران وابسته به مواد مخدر در کنار مصرف مواد مخدر از داروهای اعصاب، آرامبخش و خواب آور نیز استفاده می کنند و همچنانکه در قسمت تداخلات دارویی عنوان شد با مصرف همزمان ترامادول با این داروها خود را در خطر تشنج و ایست تنفسی قرار می دهند!
تشنج شایعترین عارضه ایست که بیماران ازترس آن جهت درمان وابستگی به ترامادول به مراکز درمان سوءمصرف مواد مراجعه میکنند!
علاوه بر تداخل دارویی منجر به تشنج، ترامادول با کاهش آستانه تشنج باعث ایجاد تشنج در کسانی می شود که به علت تشنج در حال درمان هستند یا اینکه درمان شده اند!
پس بخاطر داشته باشیم که ترامادول باید بر اساس نسخه و توصیه پزشک مورد استفاده قرار بگیرد! و مصرف خودسرانه آن عواقب غیر قابل جبرانی بدنبال خواهد داشت.
دکتر سعید کفراشی
امتیاز دهی به اعتیاد به ترامادول
جمع امتیاز
با حرکت روی ستاره های زیر می توانید از یک تا ۵ ستاره به این مطلب امتیاز دهید. پیشاپیش از توجه شما سپاسگزاریم.
سلام با عرض سلام و خسته نباشید علت اینکه در مراکز ترک اعتیاد شربت اپیوم ۱درصد باقیمت ۵۰هزار تومان فروخته می شود چیست در صورتی روی آن درج شده قیمت برای مصرف کننده ۲۸هزارتومان با این قیمت دو برابری دیگر فرد معتاد چگونه آن را جایگزین تریاک کند چون با ۵۰ هزار تومان بجای شربت میشود تریاک بیشتری تهیه کرد چون یکی از نزدیکان بنده تا الان شربت اپیوم ۱درصد از یکی از مراکز می گرفت واقعن می گوید قیمت شربت زیاد است با چه انگیزه ای ایشان شربت جایگزین تریاک کند علت اینکه مراکز ترک اعتیاد شربت ۲۸هزارتومانی را ۵۰هزار تومان می فروشند چیست؟
من یبار استفاده کردم اونم دیشب ۲۰۰ میلی گرم
الان دچار تب و بدن درد کمی هستم
به غلط کردن افتادم
هیچوقت امتحان نکنید
حتی ترک یک دونه قرص سخت و دردناکه
تنها راه ترک ترامادول اراده است و کمی ورزش و پیاده روی .
شما که روزی ۴ تا میخوری ۱۰۰ . هفته اول بکن ۳٫۵
هفته دوم بکن ۳ اما بروفن هم بخور فلوکستین و قرص خواب هم بخور
هفته سوم بکن ۲٫۵ اما بروفن و فلوکستین و قرص خواب فراموش نشه
هفته چهارم بکن ۲ تا همراه فلوکتین (ضد افسردگی) و قرص خواب ( برای کم کردن بی خوابی)
هفته پنجم بکن ۱
و هفته ششم نصف ۱۰۰
در این روش کم کم و بدون داشتن درد زیاد و فقط با داشتن بی خوابی کلا ترامادول رو میذاری کنار
باید بخودت قول بدی که میتونی ترک کنی
چون شیطان میاد سراغت میگه نصفه که چیزی نیست
امشبرو میخوام برم بیرون بذار یه نصفه یا یکی بزنم اما همینجا داری اشتباه میکنی.اشتباهی که سر بالا بردن دوز مصرفیت کردی اینجا تکرار نکن.
آدمی که۲ ماه اراده ندارهبدرد ترک نمیخوره
باید مقاوم بود.
ازین بدتراشو هم خیلی ها ترک میکنن.غذا و میوه فراموش نشه .
یک نوع ترک دیگه هست که از ابتدا میذاری کنار که بعد ۵ روز کلا پاک میشی اما بیخوابی امونتو میبره . درد نداری فقط بی خواب و بی خالی
به نظر من برای کسانی که طاقت ندارن روش اول مناسب تره . خیلی راحت ترکش کن و برای همیشه بذارش کنار چون علاوه به اینکه مجبوری با قرص سرپا باشی ، هیچ جا هم نمیتونی بری.
نه سفر طولانی مدتی نه سلامتی ای و نه هیچی.
این همه آدم دارن بدون مصرف زندگی میکنن پس ماهم میتونیم . فقط باید تحمل کنیم . و افکارمون رو تغییر بدیم
سلام خسته نباشید من حدود ۶یا۷ساله متادون مصرف میکنم البته۱سال اول فقط هفته ای ۱یا دو سی سی مصرف میکردم ولی وقتی ی مدت گذشت بیشتر شد حالا ی روز در میون مصرف مکنم ولی در جا۶۰یا ۷۰ سی سی ی جا میخورم یعنی یکی از این شیشه کوچیکا حالا میخورم پس فردا باز ی شیشه دیگه البته بعضی وقتا همراه اون شیشه چنتا قرص ۴۰میلیم میخورم چندماه قبل نزدیک۱۴روز اصلا مصرف نکردم ولی دیوونه شده بودم خودزنی میکردم با خانوادم دعوا میکردم تموم دستم جای بخیس ب خدا خیلی سخته کسایی که مصرفشون کمه تا میتونند بزارند کنار چون هرچی بگذره دلت میخواد بیشتر بخوری ک نعشه بشی همینجور میگذره میبینی در روز ۴۰-۵۰سی سی میخوری منم همینجور شد ک حالا ب این روز افتادم فکر نکنم دیگه کبدی واسم مونده باشه خلاصه مصرف نکنید ۲۸سالمه دیگه امیدی ب زندگی ندارم همه ایناهم واسه خاطر بچه بازی خودم اتفاق افتاد که عاشق بودم بهم خیانت شد…اگه کراک مصرف کنی بهتر از این متادون و تراست دولت بی ناموس اینو واسه ترک اعتیاد اورد ولی اعتیاد ترا و متان بدتر از کراک تریاکه من اصلا سیگارم نمیکشیدم بعد معتاد این اشغال شدم زندگی دیگه واسم معنی نداره خشبختانه ن بچه دارم ن زن ک بعد از من بخواند در ب در بشند از کسایی ک کم مصرف میکنند یا تازه شروع کردن ب مصرف این ۲تا همین حالا بزارید کنار ب خدا فقط واسه خودتون میگم امیدوارم که هرکسی این اشغالهارو مصرف میکنه هرچه زودتر ترک کنه ب زندگیش ادامه بده منم هرچه زودتر بمیرم از زندگی راحت بشم وسلام خدانگهدار…
سلام. من ۸ سال ترا مصرف میکردم و سالهای اخر هر روز به خودم فحش میدادم که چرا. چند سال به این سایت میومدم و کامنتارو میخوندم ولی از خودم نا امید بودم. ولی یروز به کمک خدا اومدم کلینیک و الان ۶ماهه پاکم. اول اینکه باور کنید تنها و سرخود نمیشه کنار گذاشت وقت تلف کردنه حتما به یه کلینیک مراجعه کنید حتما. دوم اینکه کنار گذاشتن ترا یا هر موادی به هیچ وجه ربطی به اراده نداره فقط دانش میخواد و مشاوره. دوباره متولد میشید. یاعلی