ترک ترامادول چگونه انجام می گیرد؟
ترامادول یک ضد درد مخدر صناعی است که اغلب با نام تجاری Ultram فروخته می شود. این ماده مخدر ممکن است برای تسکین دردهای ناشی از جراحی و مسائل پزشکی تجویز شود.افرادی که برای مدت طولانی ترامادول مصرف می کنند ممکن است به دارو وابستگی جسمانی پیدا کنند. زمانی که فردی متوجه می شود میل به مصرف دارو دارد، ممکن است بخواهد مصرف ترامادول را قطع کند.
قطع ناگهانی ترامادول می تواند منجر به علائم ناراحت کننده ترک از جمله:
- لرزش
- اسهال
- حالت تهوع
- تعریق
شود.بهترین راه برای کاهش و قطع ترامادول،برنامه های سم زدایی مراکز درمان اعتیاد است.
کاهش دوز مصرفی ترامادول
انتظار شما چیست؟
مشخص کردن انتظار درمان بخش بسیار مهمی است.
اولین قدم برای کاهش مصرف ترامادول این است که با پزشکی که این دارو را برای شما تجویز کرده است صحبت کنید.
یادتان باشد بدون برنامه کاهش تدریجی دوز دارو، ترک ترامادول می تواند علائم شدیدی به همراه داشته باشد و تا ده روز هم زمان ببرد.
اگر شما ترامادول را به صورت خودسرانه مصرف می کنید،هنوز مهم است که با یک پزشک درمانگر اعتیاد در مورد چگونگی کاهش دوزمصرفی دارو صحبت کنید.
اگر اطلاعات را به صورت دقیق و درست در اختیار پزشک قرار دهید،پزشک می تواند بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد دهد.
انواع کاهش دوز ترامادول
راه های مختلفی برای کاهش مصرف ترامادول وجود دارد. مهم ترین چیزی که باید بدانید این است که کم کردن داروها تحت نظر پزشک بی خطرترین راه است. کاهش و قطع دارو بدون نظارت پزشک می تواند خطر عود را به همراه داشته باشد.
ترک مواد مخدر مانند ترامادول می تواند یک فرآیند دردناک باشد. در طول مدت سم زدایی، افراد ممکن است دچار علائمی مانند:بی خوابی، استفراغ، اضطراب و تشنج شوند. اگر فردی تصمیم بگیرد که خوددرمانی کند، احتمالاً علائم ترک شدیدتری را تجربه خواهد کرد. که هم شامل علائم ترک جسمانی است و هم روانی.
به دلیل شدت علائم ترک مواد افیونی، بسیاری از افراد حضور در یک محیط ایمن در طول فرآیند کاهش مواد مخدر را مهم می دانند. مانند حضور خانواده و دوستان که بتوانند به شما را در فرایند سم زدایی کمک کنند.
کاهش ترامادول با درمان به کمک دارو (MAT)
کاهش دوز دارویی بر اساس نیاز هر بیمار توسط پزشک مشخص می شود. این ممکن است شامل ارزیابی و درمان دارویی (MAT) باشد. یکی از رایجترین روشهایی که پزشکان برای قطع ترامادول استفاده می کنند،سم زدایی با بوپرنورفین است.
برای افرادی که مدت کوتاهی ترامادول مصرف کرده اند پزشک ممکن است دوز دارو را به صورت روزانه کاهش دهد.
اما برای افرادی که مدت طولانی تری ترامادول را مصرف کرده اند ممکن است دوز دارو را با تثبیت هفتگی کاهش دهند.
برای کاهش علائم ترک، پزشک ممکن است داروهایی متشکل از بوپرنورفین مانند Suboxone یا Zubsolv را نیز تجویز کنند.
این داروها آگونیست های نسبی مواد افیونی هستند و به کاهش میل به مصرف کمک می کنند. پزشک دوز مناسب بوپرنورفین را بر اساس نیازهای فردی هر بیمار تعیین می کند.
برای برخی از بیماران ممکن است برای کاهش ترامادول از داروهایی مانند: لورازپام و کلونیدین (به جای بوپرنورفین) استفاده شود.
این داروها جایگزین مواد افیونی نیستند، اما برای کاهش شدت علائم ترک ترامادول میتوانند موثر عمل میکنند.
کاهش دارو چقدر زمان می برد؟
این بسته به مقدار مصرف و مدت زمان مصرف شخص متغیر است.
چرا مصرف ترامادول را متوقف کنید؟
دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است فرد بخواهد مصرف ترامادول را متوقف کند. بسیاری از مردم دوست ندارند به یک داروی تجویزی وابسته باشند، به خصوص اگر با کار و زندگی آن ها تداخل داشته باشد.
قطع مصرف همیشه امکان پذیر است اما باید ببینید چه زمانی آمادگی این کار را دارید.
گزینه های درمانی
سم زدایی مواد مخدر می تواند فرآیندی سخت و دشوار باشد. بسیاری از افرادی که این فرآیند را آغاز می کنند از حمایت های کافی برخوردار نیستند. این می تواند منجر به عود (بازگشت مجدد) شود. متأسفانه، ترک و عود، بسیاری از این افراد را در چرخه وابستگی به مواد مخدر گرفتار کرده است.
شرکت در جلسات پیشگیری از عود و یا انجمن معتادین گمنام می تواند شما را در پیش بردن هدفتان یاری نماید.
مترجم:
فلورا قربانی اعتماد
کارشناس ارشد مشاوره توانبخشی
منبع:
https://vertavahealth.com/tramadol/tapering-weaning