با تشکر از زحمات شما دکتر گرامی، خواستم در صورت امکان از مشاوره شما استفاده کنم.
چند سالی (حدود پانزده سال) از تریاک استفاده می کنم انهم بصورت یک روز در میان یا دوروز در میان و بخاطر ناراحتی میگرن و افسردگی اینکارو می کردم چون ارومم می کرد. امسال فروردین ماه چون افسردگی و میگرنم خوب شد و منم خسته شده بودم از تریاک ترکش کردم بمدت پنج ماه. با قرص زیر زبانی B2. اما بعد از مدت پنج ماه شدیدا هوس کردم. و شروع کردم به هفته ای یک بار کشیدن و الان هم که دارم این نامه را می نویسم رسیده به هفته ای سه بار (حدود دو گرم) و شب هم چون خوابم نمی بره باید الپرازولام بخورم تا خوابم ببره ولی صبح نمی تونم بیدار بشم. چون خواب آلو هستم و سرکار راحت نیستم اکثرا خوابم می اد و بی حالم. نمی دونم چیکار کنم.بی قراری زیادی دارم که ناچار می شه برم طرف تریاک. در ضمن حدود چند سالی است که تحت نظر روانپزشک هستم جهت افسردگی و نیز میگرن. متاسفانه افسردگی من هنوز کامل خوب نشده و از قرص زلفت ۱۵۰ در روز استفاده می کنم. چیکار کنم تریاک رو برای همیشه کنار بزارم و هوس نکنم؟ فکر می کنم همین تریاک باعث شده که صبح نتونم خوب بیار باشم، ریلکس باشم، و سرکار راحت نباشم. لطفا کمکم کنید. ممنون از زحمات شما . بازم تشکر. رامین
1 پاسخ
با سلام
فکر مصرف مواد یا وسوسه از مواردی هستند که با کنار گذاشتن مصرف مواد در برخورد با شرایط مرتبط با مصرف مواد به وجود می آیند! قطع مصرف مواد و دورماندن از سبک زندگی با مصرف مواد در طولانی مدت باعث کم رنگ شدن بسیاری از افکار مصرف می شود که البته این موضوع وابسته به نوع موادمصرفی٬ نحوه مصرف و مدت زمان مصرف در افراد مختلف فرق می کند.
افرادی که بیش از ده سال تریاک مصرف کرده اند بهتر است بجای استفاده از روش های سم زدایی ( کاهش تدریجی دارو و قطع آن ) از روش های نگهدارنده استفاده کنند ( مصرف داروهای آگونیست برای چندین سال )
با توجه به مدت زمان مصرف شما و همچنین افسردگی و میگرنی که به آن اشاره کرده اید بهتر است از روش نگهدارنده با همان دارویی که نام برده اید ( بوپره نورفین زیرزبانی ) استفاده کنید. در صورتیکه با مصرف دارو همچنان هوس مصرف مواد دارید به این معنا خواهد بود که یا دارو به اندازه کافی مصرف نمی کنید یا علی رغم مصرف دارو همچنان با الگوهای زمان مصرف در تماس هستید. در صورت وجود وسوسه علی رغم بالا بردن مقدار دارو٬ ممکن است لازم باشد نوع دارو توسط پزشک تغییر کند و از داروهایی نظیر متادون برای انجام این کار استفاده شود.
درمان نگهدارنده به شما این شانس را می دهد که بتوانید بدون درگیر شدن در مصرف مواد زندگی و مشکلات خود را حل کنید. زمانیکه مشکلات مرتبط با مصرف مواد کاهش پیدا کرده اند و سبک زندگی شما عوض شده است(چند سال بعد) آنگاه زمان مناسب تری برای کاهش و قطع دارو در صورت صلاحدید پزشک خواهد بود.