با سلام ؛من حدود یکسال و نیم قبل مصرف تریاک را قطع کرده ام و از آن زمان تا حالا قرص متادون مصرف می کنم اگر چه مصرف این قرص خیلی به من در ساخت دوباره زندگیم کمک کرده و اکنون میتوانم بگویم که زندگی نرمالی دارم ولی چون متادون را بصورت آزاد تهیه میکنم هزینه زیادی دارد و علاوه بر آن تمایل دارم اینرا نیز قطع کنم و به مانند دیگران بدون نیاز به هیچ ماده ای زندگی کنم لذا خواهش میکنم راهنماییم کنید که چگونه وابستگی به این قرص را پایان دهم- مصرف کنونی ام روزانه یک قرص چهل میلی گرمی است – ضمنا ساکن شرق اصفهان هستم سوال دیگر اینکه چند تا از مراکز درمانی خصوصی تماس گرفته ام که توصیه میکنند تحت سم زدایی قرار گیرم روشی که پیشنهاد می دهند بستری شدن در بیمارستان و انجام عمل سم زدایی طی یک بیهوشی چهار ساعته است که پس از آن باید سه تا چهار روز دیگر نیز در بیمارستان بمانم ؛ و میگویند که پس از آن هیچ درد و یا ناراحتی نخواهم داشت ؛ آیا شما این مطلب را تایید میکنید و آیا میتوانم امیدوار باشم که وابستگی به متادون تمام شود- بی نهایت سپاسگزار خواهم بود اگر مرا راهنمایی کنید.
1 پاسخ
با سلام
سم زدایی فوق سریع همراه با بیهوشی یکی از روشهای سم زدایی است. و این روش به شما پیشنهاد شده است. لازم است بدانید روش های دیگری نیز برای سمزدایی وجود دارد. روش چند روزه همراه با بستری که به آن روش سریع یا آر دی می گویند. روش سرپایی که بیمار بصورت روزانه به کلینیک مراجعه می کند و به تدریج سمیزدایی انجام می شود این روش ممکن است ۱۵ تا ۲۰ روز طول بکشد.
بعد از هر سمزدایی بیمار به مدت هفت تا ده روز علایمی خواهد داشت که بدخوابی و بی اشتهایی و دردهای پراکنده می توانند ازجمله این علایم باشند. پس اینکه برای شما تضمین کنند که هیچگونه مشکلی نخواهد بود عملا واقعیت ندارد. البته مواردی وجود دارند که به دلایلی که از حوصله این بحث خارج است مشکلات کمی خواهند داشت. بعد از سمزدایی برای بیمار داروهایی تجویز می شود که بتواند دوره بعد از سمزدایی را با کمترین عوارض طی کند.
با هر روش سمزدایی اعتیاد همچنان بصورت یک بیماری مزمن باقی خواهد ماند و بیمار باید از روشهای غیر دارویی برای دور ماندن از مواد استفاده کند.
شما بر اساس شرایط خود می توانید از هر یک از روش های سم زدایی اشاره شده استفاده نمایید. ولی تاکید می کنم در طول یک هفته بعداز سمزدایی درمانگر شما باید شما را از نظر بروز و درمان علایم احتمالی ملاقات نماید.
دکتر سعید کفراشی
۸/۱۲/۱۳۸۸