با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کفراشی ۺ
برادری دارم ۲۸ ساله دارای یک فرزند که ۳ سالی است که شیشه مصرف میکرده و ما تازه متوجه شده ایم البته فکر می کردیم مواد مخدر استفاده می کنه ولی شیشه نه تا اینکه بعد از بیکاری و مشکلات مالی و جنجال با همسرو مادر و پدرم خودش اعتراف کرده و خواستار کمک کرد تا اینکه به مدت ۲۱ روز در کمپ های ترک اعتیاد خوابانده و بعد از بیرون آمدنش شرکت در جلسات ان ای را ادامه داد اوایل خیلی ساکت و گوشه گیر و مودب بود ولی با نزدیک شدن به عید و درگیری با همسرش بر سر مشکلات مالی و توقع زیادی از او سرانجام درگیری و کتک کاری و فحاشی ادامه دار شد ما خیلی نگران بودیم که دوباره پناه بیاره به مواد ولی با دوستانش که مشورت کردیم گفتند باید محیط آرامی را براش تهیه کنیم منتها برادرم حرکاتی از قبیل خیره شدن به لامپ یا کردن چوب پنبه در گوشش که مجبور شدیم به درمانگاه ارجاع دهیم تا گوشش را شستشو دهند یا زود عصبی میشه یا خیلی کلافه است خودش که می گه بخاطر بیکاری و بی پولی اما اطرافیان می گویند که بیشتر این حرکات فیلم است و بخاطر جلب توجه این کار را میکند ما خیلی به او شک داریم آقای دکتر اگر این حرکات طبیعی است ما چه عکس العملی را نشان دهیم و کی برادرم مشغول و فعالیتش را شروع کند از اینکه وقت میگذارید و مطالب اینجانب را می خوانید و مارا راهنمایی می کنید بسیار سپاسگزارم .موفق باشید…
1 پاسخ
با سلام
ننوشته اید که آیا برادرتان هنوز در جلسات معتادان گمنام شرکت می کند یا نه؟
به هر حال! بعد از قطع مصرف شیشه بیمار از سه مرحله می گذرد:
۱- مرحله ترک ( ۲ هفته ) بیمار علایمی مانند پرخوابی٬ کلافگی٬ بی قراری٬ وسوسه و …. تجربه می کند. و بیمار شما در کمپ این مرحله را سپری کرده است.
۲- مرحله ماه عسل ( ۴ هفته ) بیمار احساس خوبی دارد و در خیلی موارد تصور می کند کاملا بهبود پیدا کرده است.
۳- مرحله دیوار (۳.۵ ماه) علایم دردسر ساز بیمار مجددا شروع می شود. افسردگی٬ بی رمقی٬ وسوسه های شدید و …..
متاسفانه بسیاری از بیماران با رسیدن به مرحله دیوار عود می کنند! و برای عودشان دلیل و بهانه های فراوان می آورند! در برنامه های درمانی٬ با توجه به مشکلات بیمار در این مراحل ارایه خدمات آموزش خانواده٬ مشاوره فردی و آموزش مهارت های بهبودی و پیشگیری از عود٬ بحث های گروهی و حمایت های اجتماعی صورت می گیرد.
به نظر می رسد برادر شما به مرحله سوم نزدیک شده است پس:
۱- یا مواردی که گفته اید ناشی از علایم روانپزشکی این مرحله است که لازم است توسط متخصص محترم روانپزشکی ویزیت شود.
۲- یا مواردی که گفته اید ناشی از عود قریب الوقوع بیمار است.
با توجه به این مقدمه: علایم برادر شما طبیعی نیست! و لازم است قبل از ویزیت روانپزشک یا اقدامات دیگر از نظر مصرف مجدد مواد بررسی شود. ادامه شرکت در جلسات ان ای یا مداخلات روانشناسی طولانی مدت می تواند شانس بهبودی برادر شما را بالا ببرد وگرنه شانس برگشت به سمت مصرف مجدد زیاد خواهد بود.