سلام ممنون در مورد پاسختون راجع به فواید کتاب ماتریکس. برادر من تقریبا دو ماه هست که دوره درمان رو زیر نظر روانپزشک برای ترک شیشه میگذرونه . جدیدا اشتهای خیلی زیادی پیدا کرده و خیلی میخابه. بهترین راهکار برای این که اینها منجر به افسردگی و برگشتش به مصرف نشه به نظر شما چیست؟ در چنین حالتی آیا از نظر ذهنی و فیزیکی آمادگی یک برنامه ورزشی و رژیم غذایی محدود رو داره ؟ و برای فرار از فکر کردن خودش تمایل به رفتن به کلاس موسیقی داره به نظر شما در شرایط کنونی مغزش آمادگی یادگیری رو داره و اصلآ این کار درسته؟ ممنون از راهنماییهاتون.
1 پاسخ
با سلام
معمولا یک و نیم تا دو ماه بعد از قطع مصرف شیشه بیماران وارد مرحله ای از درمان می شوند که به آن به اصطلاح مرحله دیوار می گوییم! به این معنی که مغز بیماران شروع به بهبود می کند و از این جهت بیمار به هم می ریزد و ممکن است علایم دردسرساز گوناگونی را تجربه کند. در این مرحله ممکن است وسوسه ها زیاد وشدید باشند. بدخوابی و کاهش تمرکز و افسردگی نیز از سایر علایم شایع این دوره است. متاسفانه راهی برای پیشگیری از افسردگی ناشی از این مرحله وجود ندارد و لازم است بیمار با استفاده از مهارت هایی که در مراحل قبل درمان یاد گرفته است طوری از این مرحله بگذرد که بتواند پاک بماند. این مرحله معمولا با ورود به ماه چهارم بهبودی تا ماه ششم فروکش می کند. در مواردی که علایم افسردگی شدید باشد ممکن است تجویز دارو ضرورت پیدا کند وگرنه نیاز به استفاده از داروی خاصی نیست.
پس در این مرحله نباید توقع زیادی در مورد یادگیری از بیماری داشته باشیم. ورزش در این مرحله بهترین داروی ممکن برای گذر از کسالت و افسردگی است. مشغول ماندن نیز مهارتی است که به بیماران کمک می کند با کسالت در این مرحله مقابله کنند.
پس بصورت خلاصه٬ قسمت سخت بهبود برادرتان تازه در حال شروع شدن است.