با سلام
آقای دکتر، پدر من ۵۰ سال سن دارد. وی سالهای بسیار زیادی را تریاک و گاهی شیره مصرف کرده است. طی دو یا سه سال گذشته ما وضعیت مالی بسیار بدی پیدا کردیم، و پدر من به جای حل مشکلات، خودش را در مصرف مواد گوناگون غرق کرد، به طوری که از ۷۵ کیلو وزن، الان ۶۰ کیلو هم وزن ندارد. از چند ماه پیش مادرم به رفتارهای پدرم شک کرد، و بعد از یک سری تحقیق، متوجه شدیم که کراک مصرف می کند. مرتب در گوشه ای دورتر از ما می نشیند و ما صدای فندک زدن می شنویم، بدون هیچ بویی.
فقط خدا می داند که ما چه قدر نگران هستیم، به خصوص که من تا دو ماه دیگر قرار است ازدواج کنم. ما تمایل داریم که از روش سم زدایی سریع و بستری برای بهبودش استفاده کنیم، چون در غیر این صورت پدرم ارده قوی برای ترک ندارد، هرچند که خودش هم علاقه به ترک دارد. ولی ما از نظر مالی به هیچ عنوان توانایی این کار را نداریم. پدرم دارد جلوی چشمان ما نابود می شود و تحلیل می رود و هیچ کاری از دست ما ساخته نیست، ما به کجا و چه کسی باید پناه ببریم؟
اگر او در این سن به این کار ادامه دهد، چه عواقب بیشتری در انتظار ما است؟
منتظر پاسخ شما هستم
3 پاسخ
سلام آقای دکتر پدر من ٧٣ سال سن دارد و از میانسالی شروع به کشیدن تریاک و خوردن شیره کرده است ،حدود ٧،٨ سال پیش به هرویین روی اورد و الان هم متوجه شدیم که پرستاری که از او نگهداری میکرده او را به کشیدن شیشه تشویق میکرده و او مدتی است شیشه را میخورد!پدر من از ١٨ سالگی تا الان افسردگی شدید دارد و تقریبا روزی ١٠،١۵ تا قرص اعصاب و روان مصرف میکند.به نظر شما امیدی به ترک هست با این سن و اوضاع خطری تهدیدش نمیکند؟
ضمن عرض سلام . بنده دارای ۵۶ سال سن در ۴۰ سالگی پس از یک عمل لیزیک چشم ها و غافل از داشتن دیابت مصرف کننده تریاک بشکل خوردن شدم . تا الان بصورت گاهی تریاک گاهی متادون (شربت) دچار کاهش وزن شدید و اختلال در کلیه حسها از جمله تحلیل ماهیچه ها و لنگیدن از ناحیه مچ پای راست . یبوست و …. هستم و میدانم که بخاطر مصرف این مواد و دیابتم هستند . راه حل جیست آیا هنوز امیدی هست . در ضمن از معلولین زمان جنگ هم هستم که تا کنون علیرغم تکمیل پرونده ام نتیجه ای دریافت نکردم . مشکلات اساسی فعلی من عدم تعادل . مچ و ماهیچه های پاها . یبوست و شنوایی آزاردهنده و احتمال وجود سرب در خونم را میدهم . آیا راه حلی وجود دارد.
باسلام
آقای دکتر پدر من الان ۶۳ سال سن دارد ایشان خیلی ساله که تریاک استفاده میکند قبلا می کشیدند ولی الان چند ساله که درون چایی حل میکنه و میخوره والان هم از ناهیه معده داره اذیت میشه۲ میخواد ترک کنه ولی میترسیم به خاطر اینکه گفتند سنش بالاست لطفاًراهنمایی کنید باتشکر
با سلام به شما دوست عزیز و آرزوی لحظاتی پراز امید برای شما و خانواده محترمتان
بیشترین ماده مؤثره مواد مخدر مورفین است. و کاهش اضطراب یکی از اثرات مصرف مورفین است، به این صورت که اگر شخصی مشکلات زیادی داشته باشد و همزمان مواد مخدر مصرف کند، در فاز نئشگی تا حدود زیادی بیخیال می شود. پس بیخیال شدن در برابر یک مشکل درست مانند آنست که بجای حل کردن یک مساله در امتحان ریاضی، صورت مساله را پاک کنیم و خوشحال از این باشیم که مشکلی وجود ندارد!
این را از این جهت گفتم که بیاد داشته باشیم که وجود مشکلات همواره یک رخداد طبیعی زندگی است و ما انسانها با بهره گیری از عقل و هوشمان در حقیقت همواره سعی در حل مشکلات پیش رویمان داریم، بعضی مشکلات را به تنهایی و بعضی دیگر را با کمک گرفتن از دیگران حل می کنیم. ولی همواره مشکلاتی هستند که در برخورد اول حلشان غیر ممکن می نماید. اگر نگاهی دقیق تر به مشکلاتی از این دست داشته باشیم می بینیم که سعی ما درکنار گذر زمان گاها می تواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.
در بیماری اعتیاد دو مرحله یا فاز اصلی وجود دارد. یکی مرحله پیش تصمیم گیری و دیگری مرحله تصمیم جدی برای ترک است. متاسفانه شخصی که در مرحله پیش تصمیم گیری قرار دارد همیشه سعی میکند منکر اعتیاد خود شود و هیچ گونه تصمیمی به ترک نمی گیرد. تقریبا تمامی کسانیکه معتاد به مواد مخدر هستند در مرحله ای از عمرشان وارد مرحله تصمیم گیری برای ترک می شوند. در این مرحله اگر شرایط مناسب جهت ترک ایجاد شود شخص بیمار ترک میکند ولی اگر ترک نکرد چون متاسفانه مرحله تصمیم به ترک مدت زمان کوتاهی طول می کشد چنین شخصی مجددا به سمت مصرف مواد روی می آورد و اینبار یا مصرفش را بیشتر میکند یا نحوه مصرف را تغییر می دهد یا اینکه به دنبال مصرف مواد مخدر قویتر می رود. ( برای اطلاعات بیشتر به مصاحبه ای که با یک بیمار موفق داشته ایم مراجعه کنید)
به نظر می رسد پدر شما خوشبختانه در مرحله تصمیم گیری قرار دارد. تردید در این مرحله امری عادی است و بیمار برای ترک مردد است. بهترین زمان برای درمان نیز همین مرحله است.کاری که می توانیم در این مرحله برای بیمار انجام دهیم اینست که با آشنا کردن بیمار با نحوه درمان و مصاحبه انگیزیشی اضطراب و تردید را در بیمار کاهش دهیم و درمانی مناسب با توجه به شرایط ایشان را شروع کنیم. آشنایی با درمان می تواند اضطراب قبل از درمان را از بین ببرد و انگیزه بیمار را برای ترک زیاد کند.
متاسفانه شما تصور می کنید سم زدایی کردن پدر شما به معنای بهبود ایشان و رهایی ایشان از چنگال اعتیاد است! در صورتیکه واقعیت به گونه ای دیگر است! فرد معتاد به مواد مخدر هم از لحاظ جسمی به مواد وابسته می شود و هم از لحاظ روانی
سم زدایی تنها باعث پاک شدن بیمار از مواد مخدر شده و اگر درست انجام شود بیمار پس از سم زدایی دیگر خمار نخواهد شد. فردی که سم زدایی می شود به خاطر وجود گیرنده های مورفین زیادی که هنوز در بدنش وجود دارد با مصرف کمترین مقدار ماده مخدر به شدت نئشه می شود! چنین فردی دچار هوس و وسوسه استفاده ازمواد مخدر می گردد و در صورتیکه قادر به کنترل هوس خود نباشد مجددا به سمت مصرف مواد بر می گردد و اینبار با شدت بیشتر از قبل!
پس سم زدایی کردن یک بیمار معتاد بدون رواندرمانی و پیگیری و درمان نگهدارنده با نالترکسون نفعی برای بیمار ندارد. متاسفانه بیمارانی وجود دارند که شدت اعتیاد آنها به گونه ای است که در حال حاضر قادر به کنار گذاشتن مواد مخدر نیستند. و علی رغم درمانهای زیاد عود و بازگشت داشته اند. درمان طولانی مدت با متادون روش مناسبی برای کاهش آسیب در چنین بیمارانی است. به این صورت که مصرف مواد آنها با داروی متادون جایگزین می شود. تا شخص بتواند با دوری جستن از مواد مخدر و عوارض و بیماریهای مرتبط با آن به زندگی عادی خود ادامه دهد به امید اینکه در آینده بتواند تصمیم به قطع مصرف متادون هم بگیرد!
مطالب بالا را از این جهت عنوان کردم که توجه داشته باشید راههای مختلفی برای کمک به پدر شما وجود دارد.
قبل از هر چیز باید مشخص شود که پدر شما چه موادی استفاده میکند. با توجه به کاهش وزن زیاد ایشان باید از نظر بیماریهای همراه یا مصرف سایر مواد مانند مواد محرک بررسی شود. و درمانی مناسب با توجه به شرایط ایشان برایش انجام شود. تمامی این بررسی ها در یک جلسه مشاوره با یک پزشک درگیر در درمان اعتیاد انجام می شود با پیگیری درمانی درست شما نیز با توکل به خدا آرامش خاطر خویش را بازخواهید یافت. پس قدم اول را بردارید و با ایشان به یک مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنید. چنین مشاوره ای هزینه ای جز ویزیت پزشک به شما تحمیل نمی کند. این هم لازم به ذکر است که بسیاری از درمانهای موجود هزینه ای کمتر از هزینه مصرف یکماه مواد مخدر به خانواده بیمار تحمیل می کنند. شور و شوق درمان پدرتان را جایگزین نگرانی از بیماری ایشان کنید و به سعادت و خوشبختی خود خوش بین و امیدوار باشید. مارا هم همیشه در کنار خود بدانید.
حتما به کلینیک هایی مراجعه کنید که تحت نظر سازمان بهزیستی یا وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باشند.
راستی پدرم اهل لینکه بخواد زیر نظر پزشک ترک کنه نیست اگر میشه کارایی ک لازم هست رو بگین انجام بدم لطفا کمک کنیدو
با سلام
جناب اقای دکتر لطفا کمکم کنید
پدر بنده ۷۷ سالشونه و حدودا ۱۲ ساله شاید هم بیشتر ک دارن تریاک مصرف میکنن قبلا فقط سیگار میکشیدن اما الان پنج ساله که سیگار رو به خواست خودشون کنار گذاشتن و الان هم میخوان باز هم به خواست خودشون تریاک رو کنار بگذارن ایشون دیابت هم دارن و انسولین مصرف میکنند .در ضمن مصرفشون روزی چهار بست ک دقیقا انذازه نخود پخته شده اس بود سه روز نصرف نکرده بودن ب اصرار برادران نادان من بعد از سه روز دو بست استفاده کردن دوباره امروز روز اول بعد از اون بار ک برادرم دوباره اومد گفتش ک دو بست استفاده کن ولی بابام گفت نه اقای دکتر برادرم میگن سکته میکنن توروخدا کمکم کنید من جز بابام کسیو ندارم و اگر بابام خدایی ناکرده اتفاقی براشون بیفته …