با سلام جناب اقای دکتر
جوانی دارم ۲۷ ساله که چند سالی معتاد به شیشه بوده است(ظاهرا حدود ۴ سال). در اواخر تابستان امسال با یکماه بستری شدن اقدام به ترک کرد و در حال حاضر در حال کنترل و مراقبت توسط خانواده است لیکن دچار بی خوابی است و با آرامبخش می خوابد. اخیرا نیز تا حدی ساکت شده و نگرانیم دچار افسردگی شود و دوما دچار لرزش دست مشخص و واضح است که این موضوع بسیار باعث ناراحتی اش شده است . خواهشمنداست راهنمایی فرمایید که چه باید بکنیم . آیا این لرزش ادامه دار خواهد بود تا کی؟ چه راهی برای درمان آن است؟ برای ایجاد اعتماد به نفس و کاهش فشار روحی اش چه کمک هایی می توانیم به او بدهیم؟
1 پاسخ
با سلام
با توجه به اینکه در حدود سه ماه است که ایشان قطع مصرف کرده است آشنایی شما با وقایع بعدی که ممکن است پیش آید می تواند کمک زیادی درجهت کاهش مشکلات بیمار بیمار باشد.
توجه کنید که در حال حاضر بیمار شما در مرحله ای از درمان به سر می برد که اصطلاحا به آن دیوار می گوییم. در این مرحله مغز بیمار تغییرات شیمیایی به سمت بهبود را آغاز می کند و به همین دلیل بیمار طیف وسیعی از علایم ناخوشایند را تجربه می نماید. بی قراری بی رمقی بدخوابی تغییرات خلقی افسردگی وسوسه های شدید و بسیاری علایم دیگر می تواند در این دوره بارها و بارها برای بیمار تکرار شود. در این دوره که متاسفانه ممکن است شش تا هشت ماه بطور متوسط ادامه پیدا کند اقدامات روانشناختی در جهت شناخت بیمار از وضعیتش و نحوه گذر از چنین موقعیت هایی می تواند کمک کند شانس گذر بیمار از این مرحله بالاتر رود. برای کنترل تغییرات خلقی و افسردگی و مواردی مانند لرزش دست که شما به آن اشاره کرده اید دخالت روانپزشک الزامی است.
امیدوارم با مقدمه ای که برای شما نوشته شد به پاسخ پرسش خود نزدیک شده باشید. در صورتیکه فرزندتان داروهای آرامبخش را تحت نظر روانپزشک مصرف می کند مشکل لرزش دست بیمار را با روانپزشکش مطرح نمایید در صورتیکه چنین نیست در اولین فرصت ممکن از روانپزشک کمک بگیرید. بخاطر داشته باشید بسیاری از مشکلات از این دست موقت بوده و درصورت ادامه بهبودی بیمار و قطع مصرف مواد برطرف می شوند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
دکتر سعید کفراشی
۱۲/۱۰/۱۳۸۸