سلام .برادر من ۲۵ سالشه و از مرداد سال ۸۸ شروع به مصرف شیشه کرده (البته اینطور که خودش میگه ) و البته میگه اولین و آخرین بار بوده !!!! اونموقع یه شب تا صبح نخوابیدو بیتاب بود من به خاطر کاری بیدار بودم مدام حرف میزد و البته بعد ها به من گفت دلیلش مصرف شیشه بوده اون زمان من هیچ شناختی نسبت به این ماده نداشتم. بعد ۲ 3 ماه توی کشوی میزش مقداری شیشه پیدا کردیم و بعداون مدت ۴۰ روز تقریبا تحت نظرمون بود لیسانس برقه و بیکار تا ۳ ماه خرجی ماهانه نگرفت و در حد پول یکی ۲ نخ سیگارو رفت /امد در اختیارش بود..یکم آبا از آسیاب افتاد خودش همه سایت های مربوط به مصرف شیشه و آثار مخرب و عوارض مصرفشو به من معرفی کرد همه رو هم خودش میدونه تو این مدت رفتارای مشکوک ازش دیده شده ولی هیچ کدوم از عوارض اختلال خواب کمی اشتها درش وجود نداشت و این مارو خیلی به شک می انداخت ..(ساعت ۱۱ 12 شب می خوابه و ۷٫۳۰ الی ۸ بیداره معمولا) لاغر که نشده هیچی تا حدی چاقی شبیه به ورم داره..چشماش یکم پف کردس البته خیلی کم. طوری که من احتمال دادم ماده دیگه ای ممکنه مصرف کنه ولی چند روز پیش مقداری شیشه و پایپ تو وسایلش پیدا کردیم و الان دیگه مطمئنا مصرف شیشه داره ..سوال من اینه که چطور می تونه با مصرف شیشه دچار هیچ عارضه بی خوابی و کم اشتهایی نشه؟آیا ممکنه همراه با اون ماده دیگه ای مصرف کنه ؟ دلیل ورم صورت و چاقیش چی میتونه باشه؟ اینم بگم که از دوران ۱۸ ۱۹ سالگی دچار شکست های عشقی بوده و حمله های عصبی والان تحت نظر یه روانپزشکه و قرص آسنترا می خوره. در مرحله انکار شدیده و بسیار مطمئن از خودش..ما سالهست که با برنامه معتادین گمنام آشنایی داریم ولی با تمسخر در مورد رفتن به جلسات صحبت می کنه.
1 پاسخ
با سلام
اینکه فردی که وابسته به شیشه است می تواند همزمان اشتها و خواب خوبی داشته باشد؟ درست است در مواردی مانند مصرف مزمن و طولانی مدت مواد محرک مانند شیشه ممکن است خواب واشتهای فرد طبیعی به نظر آید.
اینکه فردی که وابسته به شیشه است می تواند شرایطی فراهم کند که اشتها و خوابش خوب باشد؟ فرد ممکن است داروها یا مواد خاصی استفاده کند که اشتها و خوابش خوب باشد یا حداقل خوب جلوه کند.
ایجاد انگیزه برای تغییر در فردی که در مرحله اول تغییر به سر می برد یا به قول شما در انکار است نیاز به مهارت صبر و هوشیاری فراوانی دارد. رفتار ما باید به گونه ای باشد که فرد بدون اینکه تصور کند پلیس- نوکر – قاضی – ارباب یا تصمیم گیرنده برای او هستیم وارد مراحل بالاتر تغییر شود و این کاری سخت است. وانگهی درمان اعتیاد تنها قطع مصرف مواد نیست بلکه قطع مصرف مواد قسمت اصلی و ضروری برای درمان است.
به عنوان مثال زمانیکه برادر شما به دلیل محدودیت مالی قطع مصرف کرده بود فرصت مناسبی ایجاد شده بود که بتوان با روش های روانشناختی به ایشان کمک کرد که مشکل روانی ایجاد شده توسط شیشه را خودش حل کند. وقتی چنین اتفاقی می افتد و بیمار یاد می گیرد که مشکل روانی ایجاد شده را با اقدامات ساده خود حل کند امکان دور ماندن از مواد برای همیشه برایش فراهم است زیرا مهارتش را همراه دارد در غیر اینصورت بزودی عود خواهد کرد درست مشابه برادر شما.
شما کار ساده تری نیز می توانستید انجام دهید به اینگونه که در همان زمان که محدودیت مالی ایجاد کرده بودید به هر صورت ایشان را تشویق برای شرکت در جلسات معتادان گمنام می کردید یا می خواستید که افرادی از این گروه که در چنین مواردی داوطلب کمک می باشند با برادرتان صحبت کنند.
دکتر سعید کفراشی
۱۳۸۹/۱/۲۳