با سلام آقای دکتر برای سومین بار است که این سوال را می پرسم و بدون پاسخ مانده است. لطفاً مرا راهنمایی کنید. برادرزاده من معتاد به شیشه می باشد فکر می کنم میزان مصرف او به اندازه ۲ بار درهفته می باشد( البته شاید این میزان مصرف به خاطر این باشد که پول بیشتری در اختیار ندارد.)البته ما هنوز به روی او نیاورده ایم که معتاد است اما فکر می کنم او خودش می داند که ما این موضوع را می دانیم و اصولاً او فردی هم است که به خاطر سایر مشکلات شخصیتی و رفتاری که نیز قبلاً داشته است حاضر به مراجعه به روانشناس نمی شود و اصولاً حرف کسی را هم قبول ندارد (لازم به ذکر است که او الان ۲۱ ساله، بچه طلاق و تحصیلات را در مقطع پیش دانشگاهی رها کرده است و کلاً انگیزه ای برای ادامه تحصیل و یا کار ندارد)خواهشمند است راهنمایی نمایید که چگونه می شود او را ترغیب به ترک و مراجعه به روانشناس کرد؟ آیا می توان از دارویی برای از بین رفتن این نوع اخلاق در او استفاده کرد؟ بسیاری می گویند باید او را در مضیقه مالی گذاشت ولی چون این شیوه از سوی خانواده چنددین ساله اعمال میشه بسیاری مواقع برای گرفتن پول تهدید به خشونت و زور و دزدی از خانه می کند نمی دانم با این وجود آیا این شیوه موثر است یا نه؟ شدیداً به راهنماییتون احتیاج دارم. ممنون از راهنماییتون
1 پاسخ
با سلام
همچنانکه بارها به آن اشاره شده است؛ مصرف مواد در خانواده در حقیقت به معنای آنست که خانواده محیطی مناسب مصرف مواد برای بیمار فراهم کرده اند و در صورتیکه چنین محیطی با تغییر رفتار خانواده؛ نامناسب برای مصرف مواد شود٬ فرد مصرف کننده به احتمال بسیار زیادی تمایل به تغییر پیدا می کند.
اگر توقع دارید بیمار برای همیشه رفتارش را تغییر دهد پس لازم است خانواده و اطرافیان بیمار نیز برخی رفتارهایشان را برای همیشه تغییر دهند!مشکل اینجاست که تغییر یک رفتار خیلی ساده می تواند به قدری مشکل باشد که نیاز به جلسات مکرر مشاوره و تمرین داشته باشد!
به صورت ساده تر بگویم؛ فردی که رفتارش را در جهت هدایت فرد معتاد به سمت درمان تغییر می دهد به اندازه فردی که اعتیادش را درمان می کند دچار مشکل خواهد شد! و هر لحظه احتمال برگشت به سمت رفتار گذشته اش وجود خواهد داشت!
پس وقتی سعی می کنیم چنین خانواده ای را در جهت تغییر رفتار مصرف مواد فرزندشان تغییر دهیم در حقیقت همانقدر مشکل خواهیم داشت که می خواستیم به تعداد افراد خانواده فرد معتاد درمان کنیم!
لازم است تغییر رفتار هوشمندانه و همسو صورت گیرد در غیر اینصورت نتیجه نامناسبی مانند آنچه در خانواده شما رخ داده است٬ خواهد داشت! ( تغییر رفتار خانواده شما منجر به این شده است که بیمار یاد بگیرد با تهدید به خشونت و دزدی پول به دست آورد!)
در مرکز آینده جلساتی تحت عنوان آموزش خانواده در جهت هدایت بیمار کم انگیزه به سمت درمان وجود دارد که می توانید با وقت قبلی در آن شرکت کنید.