1 پاسخ
با سلام
شخصی که با مصرف شیشه دچار توهم و هذیان است لازم است تحت نظر روانپزشک بستری شود و برای انجام اینکار نیاز به رضایت شخص ندارید. تمام مواردی که به آن اشاره کرده اید تأثیر چندانی در درمان طولانی مدت ایشان نخواهد داشت تا زمانیکه خانواده وی مهارت های لازم را در جهت حل مشکل پیدا نکنند.
در بسیاری موارد این عدم مراجعه بیمار نیست که درمان را سخت و غیر ممکن می کند بلکه خانواده وی هستند که با رفتارهای غیر مسئولانه که بیشتر به نیت کمک و از سر خیرخواهی انجام می دهند، درمان اعتیاد را پیچیده و غیر ممکن می کنند!
برای درمان اعتیاد مخصوصا اعتیاد به شیشه لازم است خانواده همزمان درمان شوند و در مواردی که بیمار جهت درمان مراجعه نمی کند لازم است خانواده به صورت منظم مشاوره و آموزش داده شوند. معمولا تغییر رفتار خانواده در اکثر قریب به اتفاق موارد باعث مراجعه بیمار جهت درمان می شود ولی در خانواده هایی که رفتارهای خود را موقتا در این جهت تغییر می دهند درمان هم موقت خواهد بود!! برای اینکه این موضوع کمی روشن شود می توانید اینگونه تصور کنید که:
اگر توقعمان اینست که فرد معتاد برای مابقی عمر مسئولانه رفتار کند، خانواده نیز لازم است برای مابقی عمر رفتاری مسئولانه داشته باشند و قرار نیست به رفتارهای غیر مسئولانه قبلی برگردند!