سلام چند وقت درباره مشکل خویش از شما کمک خواستم. که راهنمایی فرمودید اما من به چند دلیل نتوانستم اقدامی بکنم. بار دیگر وضعیتم را برایتان شرح میدهم.در بهمن ۸۴ سمزدایی را با متادون انجام دادم که یک ماه طول کشید. و از ان وقت تا حالا درمان نگهدارنده با مصرف یک عدد قرص ۵ میلی در ۲۴ ساعت انجام میدهم . البته بسیار پیش می امد که کم و زیاد میشد مصرفم و هر طور که دلم میخواست مصرف میکردم زیر زبانی دو وعده در روز . تا زمانی که مقالات شما را درباره درمان نگهدارنده با متاذون خواندم سر و سامانی به مصرفم دادم یک وعده در روز به روش بلعیدن . داشتم یک چهارم در هر وعده به مدت سه روز کم میکردم با اینکه نصف کردن و یک جهارم کردن قرص خیلی سخت بود از این نظر که هیچوقت قرصها به میزان مساوی نصف نمیشدن نصفی بزرگتر و نصفی کوچکتر میشد اما به هر صورت کم میکردم. تا به نصف در هر شب رساندم اما از بخت بد کلینیک به من قرصهای متدوکس ۲۰ میلی داد و گفتن اینا توزیع شدن. من باید یک قرص را چهار قسمت میکردم تا بشود ۵ میلی و بعد ان یک چهارم را نصف میکردم که حاصل میشد از هم پاشیدن قرص و من که مستاصل مانده که چه کنم . حلا دوباره همان قرصهای ۵ میلی را توزیع کردن اقای دکتر شاید این مطالب اضافی بود که نوشتم اما دلم میخوایت با شما در میان بگذارم . اما ایا داروی مسکنی وجود دارد تا مستقیما جایگزین متادون کنم . یا به همان روش کم کم مقدار ان را کاهش دهم . ایا مصرف طولانی مدت متدون کبد را خراب میکند . و در اخر اعتیاد به متادون با چه دارو یا دارو هایی سمزدایی میشود.
1 پاسخ
باسلام
در صورتیکه قصد قطع مصرف متادون را دارید این کار به راحتی توسط پزشک درمانگر امکانپذیر است. در صورتیکه متادون را بصورت خودسرانه مصرف می کنید که ظاهرا اینطور به نظر می رسد! در حال سوء مصرف متادون و یا به قول خودتان معتاد به متادون هستید و عدم توانایی در قطع مصرف آن نیز یکی از مشکلات شماست! توصیه به درمان زیر نظر پزشک همچنان تنها گزینه ای است که می تواند به شما کمک کند.
نکته
متاسفانه برخی بیماران و خانواده های آنان که درمان نگهدارنده تحت نظر پزشک را می گذرانند به علت عدم آموزش لازم درمورد درمان نگهدارنده اقدام به کم کردن دارو بصورت خودسرانه و دور از نظر پزشک می کنند و به تصور خودشان کار بسیار خوبی انجام می دهند چنین افرادی نمی دانند که در درمان نگهدارنده کم یا زیاد کردن خودسرانه دارو دقیقا به یک معناست و یک خطر جدی در درمان محسوب می شود و نشانه ای از عدم بهبود شخص در حال درمان است! از این جهت درمان فرد معتاد بدون آموزش فرد معتاد و خانواده اش تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد!
دکتر سعید کفراشی
۳/۷/۱۳۸۷