من قبلا شرح حال برادرم را که پس از مصرف یک سال شیشه داپما در وسایل الکترونیکی دنبال پلاتین می گردد و آنها را ذوب می کند را برایتان گفته ام او تمام شب را صرف ور رفتن با این وسایل می کرد خلاصه انقدر کارهای عجیب کرد که ما مجبور شدیم او را با زور به کمپ بردیم پس از ۲هفته که او در کمپ است هنوز به فکر وسایلش است و می گوید اگر برگردد دوباره این کارها را می کند.آیا او دچار توهم شده؟و چگونه و چه قدر طول می کشد تا او از این توهم خلاص شود؟خواهش می کنم یک توضیح مفصل برایم بدهید.
1 پاسخ
با سلام
موارد اینچنینی که بیمار در زمان مصرفش وقت خود را با آنها صرف کرده است برای ایشان برانگیزان محسوب می شوند. به این صورت که با دیدن یا برخورد با چنین شرایطی دچار فکر مصرف خواهد شد. برانگیزان ها همواره برای بیمار بعد از قطع مصرف مشکل ساز خواهند بود و میزان موفقیت بیمار در ادامه بهبودی بستگی به این خواهد داشت که چه اندازه می تواند از برانگیزان ها دور بماند. ( به تمام مواردی از جمله احساس ها٬ اشیاء٬ زمان ها٬ اشخاص و مکان هایی که باعث ارتباط ذهن بیمار با زمان مصرف می شود برانگیزان می گویند.)
علایم ناشی از مصرف ( از جمله توهم و هذیان ) می تواند هفته ها تا ماه ها بعد از قطع مصرف نیز وجود داشته باشد. لازم به یادآوری است که صرف قطع مصرف مواد باعث ایجاد بهبودی نمی شود! بالا بردن مهارت بیمار برای تغییر سبک زندگی و تغییر نگرش خانواده و اطرافیان وی برای پذیرش و انجام تغییراتی اینچنینی است که می تواند در کنار قطع مصرف مواد باعث ایجاد بهبودی شود.