باعرض سلام خدمت اقای دکترکفراشی اینجانب به مدت سه سال تریاک می کشیدم به یکی از کلینیک های ترک مراجعه کردم انها شربت متادون به میزان ۲۰ سی سی تجویز کردند این روند۳سال طول کشید وطی این مدت هرچه میگفتم نمی شود میزانش راکم کرده تاتمام شودانهامیگفتندمتادون برای شمایک جایگزین هست تااینکه خودم تصمیم به قطع ان کردم۱۵روزطاقت اوردم دیگردرد امانم را برید چون سختی زیادی کشیدم گفتم دیگر متادون نمی خورم دوباره تریاک راازدوماه قبل شروع کردم حالا می خواهم ترک کنم امابدون داروی شیمیایی حالا اگر یکباره تریاک راکنار بگذارم چند روز درد دارم وشماچه توصیه داریدایاداروی غیراعتیاد اوری توصیه میکنید بخدا توصیه به مراجعه به مشاوره به مراکزmmt نکنید که انها من را ۳سال حیران کردند وبه اعتیادی سخت مبتلا کردند با تشکر حسین از رفسنجان"
1 پاسخ
با درود
شدت و زمان علایم ترک بعد از قطع مصرف علاوه بر نوع، روش و مدت زمان مصرف مواد، وابستگی زیادی نیز به خصوصیات فیزیکی و روانشناختی فرد مصرف کننده دارد. مثلا ممکن است بدخوابی موقت چند روزه برای فردی قابل تحمل و برای فردی دیگر بسیار مصیبت بار به نظر برسد! و سایر علایم هم به همین صورت…
به طور متوسط علایم ترک (خماری) در موارد تدخین تریاک از روز سوم تا هشتم بعد از قطع کامل شدت گرفته و کاهش پیدا می کند. بسته به مواردی که به آن اشاره شد این علایم می توانند خفیف، متوسط و شدید باشند.
علایم خفیف معمولا بدون مصرف هیچ گونه دارویی قابل تحمل هستند.
علایم متوسط را می توان با داروهای غیر مخدر تا حدود زیادی کاهش داد و شدتشان را تا حد خفیف پایین آورد.
علایم شدید: اگرچه با داروهای غیر مخدر می توان چنین علایمی را قابل تحمل کرد ولی گاهی تعداد و دوز چنین داروهایی برای کنترل علایم به قدر بالا می رود که تحمل آن برای بیمار به صورت سرپایی امکانپذیر نیست و لازم است بیمار تحت نظارت مستقیم پزشک بستری شود. یا اینکه از داروهای مخدر و کاهش تدریجی آنها (سم زدایی سرپایی) استفاده شود.
در صورت بروز علایم خفیف بعد از کاهش و قطع مصرف تریاک،صمن استراحت بیشتر، و رعایت مسایلی از قبیل فعالیت فیزیکی کمتر و مصرف مایعات در حد شفاف شدن ادرار و … از نزدیک ترین پزشک به محل زندگی اتان جهت درمان علامتی با داروهای غیر مخدر کمک بگیرید. در صورتیکه با مصرف داروها علایم حداقل به مدت هشت تا ده روز قابل تحمل ماندند، با قطع مصرف داروها دچار علایم شدیدتر نخواهید شد. و علایم دیگر نظیر بدخوابی و بی اشتهایی و … به تدریج بهبود پیدا می کنند. و بهتر است در چنین زمانی در جلسات دوازده قدم معتادان گمنام شرکت کنید.
در صورتیکه علایم غیر قابل تحمل به نظر می رسد و یا از بیماری زمینه ای خاصی رنج می برید درمان در مراکز درمان سوء مصرف مواد منطقی ترین گزینه ممکن است. در حال حاضر در مراکز درمان اعتیاد شربت تریاک برای افرادی که به کاهش تدریجی تریاک و قطع آن تمایل بیشتری دارند، وجود دارد.
یکی از اهداف درمان نگهدارنده اینست که فرد با مراجعه به مراکز درمانی از سبک زندگی با مصرف مواد و خطرات آن دور بماند. افرادی که همزمان با درمان همچنان امکان دسترسی خود را به مواد و مصرف کنندگان حفظ می کنند در حقیقت فقط به اندازه زمانی که مواد مصرف نکرده اند می توانند از درمان نفع ببرند و متأسفانه مجددا بازگشت خواهند داشت.
بازگشت شما به سمت مواد به معنای آن نیست که چندسالی را که با درمان، مواد مصرف نکرده اید در زندگی خود نادیده بگیرید! قبل از درمان، مصرف شما تریاک بود و در حال حاضر هم تریاک است! اگر کیفیت زندگی شما در طول درمان تغییر محسوسی نسبت به زمان مصرف نکرده است به معنای آنست که درمان بر اساس الگوی درستی پیش نرفته است.