با سلام و احترام
مدتی است که متوجه شده ام برادرم از شیشه استفاده می کند. چندین با بطور غیرمستقیم سعی کرده ام در این مورد با او صحبت کنم اما او بشدت از اینکه ما این موضوع را بدانیم هراس دارد و من هم به او نگفته ام که موضوع را فهمیده ام.
سن او ۲۶ سال است. دچار پرخوابی شدید> گاهی بی خوابی شبانه> لرزش صدا و اخیرا عصبانیت و پرخاشگری شدیدی شده است.
آقای دکتر بسیار ممنون می شوم اگر مرا راهنمایی کنید چگونه او را به سمت درمان سوق دهم و به عنوان فردی از خانواده که بسیار نگران او هستم چه کمکی می توانم برای بهبود سریع او و دوری او از شیشه انجام دهم.
م – م
1 پاسخ
با سلام
مسلما برخورد غیر مستقیم شما و پنهان کردن موضوع از خانواده نتیجه ای جز گسترش بیماری در زیر پوست عدم رویارویی با واقعیت ها ندارد . مطمپنا هراس ایشان و اغماض شما کمکی به روند درمان نمی کند . همیشه سعی در لاپوشانی سو مصرف و نگرانی از ریختن آبروی فرد و خانواده سوخت اعتیاد فرد را تامین می کند البته من سعی می کنم نگرانی شما را از عواقب مطرح کردن مستقیم موضوع با ایشان را درک کنم اما شما باید بدانید فردی که سو مصرف دارد از مکانیسم های دفاعی در برابر استرس ها استفاده می کند که بسیار ابتدایی و شاید برای سایر افراد غیر قابل درک باشد مثلا انکار یکی از مکانسم های دفاعی فرد است که اگر خانواده با آن آشنا نباشد باعث درگیری فرد با اطرافیانش می گردد . در کلینیک آینده برنامه ای ۵ جلسه در جهت آشنایی خانواده ها با روش های راغب سازی فرد به درمان جهت آموزش خانواده ها برگزار می شود که در آن ضمن آشنا کردن خانواده ها با بیماری اعتیاد به ایشان در ارتباط با عدم انجام رفتارهای توانمند کننده بیمار که اکثر خانواده ها بر اساس بی اطلاعی و از سر دلسوزی انجام می دهند آموزش داده می شود. علاپم بدنی که ذکر کردید مربوط به مصرف می باشد که با قطع مصرف برطرف می گردد . بهبودی در درمان سو مصرف هیچ گاه سریع رخ نمی دهد و همانطور که درگیری با مواد زمان بر بوده است درمان نیز به عنصر صبوری نیاز دارد . توصیه می کنم ابتدا کلیه مقالات سایت را مطالعه کنید وهمچنین سوالات سایر دوستان نیز می تواند موثر باشد . اگر کمک دیگری می تواتنم بکنم خوشحال می شوم
دکتر جورقانیان