سلام ممنون به خاطر رهنمایاتون. داداشم سو مصرف شیشه داره و بسیار پرخاشگر شده ، یهمون پیشنهاد شده ازش شکایت کنیم آیا ایر روش درسته؟ چطوری میشه متقاعد به ترکشون کرد؟
1 پاسخ
با سلام
خیلی خوشحالم قبل از تصمیم به اقدامی مشاوره کردید.علایم مصرف شیشه ممکن است از بی خوابی و پرحرفی و احساس شادی در مراحل اولیه تا هذیان و توهم بسیار شدید در حتی در مراحل پیشرفته جنون باشد . مسلما اقدامات مورد نیاز برای کمک به بیمار در هر مرحله متفاوت است اجازه بدهید خیلی مختصر توضیح دهم.
در مراحل اولیه مصرف بیمار علایم پر حرفی – احساس شادی غیر طبیعی -بی خوابی – بی اشتهایی-بی قراری می باشد در این مرحرحله عمدتا بیماران در مرحله انکار می باشند و دوره های مصرف و قطع را ممکن است به صورت کوتاه تجربه کنند به طور مثال ۲ شب بی خوابی وبه دنبال آن ۲ روز خواب -بد قولی -بالا رفتن مخارج و پرخاشگری با توجه به این شرایط بهتر است در این مرحله زمانی که بیمار در مرحله تاثیر مواد نباشد بر اساس تاکید بر مشکل بیمار (از دیدگاه خودش نه خانواده ) شاید بتوان به سمت درمان هدایتش کرد البته در این مرحله خانواده باید بر اساس برنامه و هماهنگ با مشاور مجموعه اقداماتی را انجام دهند محدود سازی مالی- رویارویی بیمار با مشکلات مصرفش – عدم پوشش و توجیح رفتار های غیر عادیش ممکن است به عنوان جزیی از این برنامه بتواند به هدایت بیمار کمک کند.
در مراحل بعدی ممکن است پرخاشگری بیمار بیشتر شود دیگر علایم از سرخوشی تبدیل به بی قراری شدید- سوظن – شک کردن -انجام رفتارهای تکراری و احساس بی اعتمادی به خانواده و اطرافیان می شود کم کم رفتار های بیمار غیر طبیعی می گردد عملکرد شغلی و خانوادگی خود را از دست می دهد تفاوت ظریفی در جهت گیری خانواده برای اقدام به درمان وجود دارد اگر بیمار در زمان عدم مصرف به رفتار های غیر طبیعی گذشته خود آگاه باشد و احساس کند که گاهی شک های غیر معمول دارد در این مرحله باید ضمن هدایت به درمان حتما از مشاوره و ویزیت روانپزشک بهره برد در این زمان به هر بهانه ای سیر چرخه مصرف را قطع کرد عمده توهمات با قطع مصرف ۵الی ۷ روزه برطرف می شود و بیمار بهتر به سمت درمان می رود در این مرحله دور سازی از محیط مصرف می تواند کمک کننده باشد.
در مراحل شدید که بیمار به توهمات و جنون خود آ گاهی ندارد و امکان آسیب به خود و یا اطرافیان مطرح باشد اقدامات باید مانند یک اورژانس روانپزشکی برخورد کرد تنها در این زمان است که می توان برای هدایت بیمار به زور متوسل شد البته این هم شرایط و موارد خاص خود را دارد در این زمان بهتر است خانواده ابتدا به روانپزشک مراجعه کنند تا ضمن توضیح شراط بتوانند در ارتباط با نحوه اعمال زور در هدایت به درمان به خانواده کمک کند در این مرحله بیمار حتما به درمان بستری نیاز دارد و به هیچ عنوان نمی توان با صحبت و گفتگو دلیل آوردن توجیحش کرد و جنون ناشی از مصرف مواد را برطرف کرد .
اما در ارتباط با برادر شما بستگی به این که در چه مرحله ای است به نظرم نیروی انتظامی و یا شکایت قانونی چون هیچ پشتوانه علمی و درمانی ندارد تنها مشکل شما را عمیق تر می کند شما بهتر است ابتدا خودتان به کلینیک و یا روانپزشک مراجعه کنید و ضمن گرفتن راهنمایی لازم اقدامات منتهی به درمان را داشته باشید . در صورت نیاز به کمک بیشتر می توانید سوال کنید.
دکتر جورقانیان
۱۳۸۸/۱۱/۲۹