سلام
اقای دکتر چند ماه قبل از شما در مورد پدرم که ۶۵ سالشونه مشاوره گرفتم که می خواستند اعتیاد به تریاک رو ترک کنند و طبق نظر شما با یکی از کیلینیک های مجاز تحت نظر وزارت بهداشت این کار رو انجام دادیم البته الان که این پیام رو برای شما تایپ می کنم فقط ۱ روز از شروع کار گذشته و از شما می خوام که عوارض این ترک رو و کار هایی که ما (خانواده) می توانیم انجام بدیم که ایشون کمتر اذیت بشن و به حالت عادی برگردن و بتونن کاملا به برنامه هایی که خودشون می گن مثل مسافرت به جاهای مختلف ایران که وقتی ما سنمون کمتر بود همیشه انجام می دادن نزدیک بشن در ضمن محل زندگی ما با فاصله ۳ ساعتی که با شمال داره و خونه ای که ما در یکی از روستاهای شمال برای تفریح داریم می تونه کمکی به ایشون بکنه که مدتی در اب و هوایی خوب بسر ببرن که تریاک رو فراموش کنن.به صورت خلاصه ازتون می خوام مشکلاتی که با این سن براشون ممکنه پیش بیاد و کمکهایی که کیلینیک و خصوصا ما میتونیم به ایشون بکنیم رو برام لطف کنید و پاسخ بدین.بسیار ممنون
1 پاسخ
با سلام
امیدوارم درمان پدرتان به خوبی ادامه پیدا کند ولی نکته ای که لازم است به آن توجه کنید اینست که قرار نیست درمان کاری کند که پدرتان تریاک را فراموش کنند بلکه پدرتان باید یاد بگیرند طوری زندگی کنند که از تریاک و افکار مرتبط با آن دور بمانند.
ایشان در درجه اول باید برانگیزان های خود را شناسایی کنند و منظور از برانگیزان ها تمامی موقعیت ها زمان ها اشیاء مکانها و احساس و عواطفی است که مغز پدرتان را با مصرف مواد مرتبط می کنند.
در درجه دوم باید یاد بگیرند از تمامی این برانگیزان ها اجتناب کنند و این کاری بسیار سخت محسوب می شود چون در بسیاری از موارد مواجهه با برانگیزان اجتناب ناپذیر است. در چنین مواقعی باید یاد بگیرند افکار خود را متوقف کنند چون با ادامه افکار مصرف فکر و وسوسه مصرف زیاد می شود.
حالا با توجه به چند نکته ساده ای که به آن اشاره شد خودتان برانگیزان بودن خانه ای که در شمال دارید را مشخص کنید. اگر پدرتان در آنجا در زمان اعتیاد پیوسته مواد مصرف کرده است پس می تواند برانگیزانی بسیار قوی باشد که کمکی به بهبودی ایشان نمی کند.
و نکته آخر اینکه تنهایی خستگی گرسنگی و عصبانیت از برانگیزان های بسیار قوی محسوب می شوند. امیدوارم با تجزیه و تحلیل این نکات ساده بتوانید به پدرتان کمک بیشتری بکنید.
۲۲/۲/۱۳۸۹
دکتر سعید کفراشی